keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Lingua mundi -hanke alkaa

Tämä blogi seuraa ensi vuoden lopulle Lingua mundi -hankettamme. Rahoituspäätös saapui Opetushallitukselta eilen. Näin tiivistimme hankkeen perusidean hakemuksessa:

Lingua mundi – monikielisyyttä lukiossa -hankeen tavoite on madaltaa kielten käyttämisen osallistumiskynnystä lukio-opetuksessa, etäopetuksessa ja erilaisissa lukion kohtaamistilanteissa. 

Hyödynnämme Nettilukion sekä Otavan Opiston aikuislukion moninaista kielellistä ja kulttuurista pääomaa. Opiskelijamme tulevat useista erilaisista kielellisistä ja kulttuurillisista todellisuuksista. Mukaan mahtuu niin ulkosuomalaisia paristakymmenestä eri maasta kuin Suomeen muualta muuttaneita ja suomen kielen aikuisena oppineita. 

Luomme opiskelijoillemme, henkilöstöllemme sekä avoimissa tilanteissa vierailijoille turvallisen tilan, jossa erilaisista kielellisistä todellisuuksista tulevat ihmiset voivat kohdata toisiaan matalalla kynnyksellä. Hankkeella haluamme myös rohkaista opiskelijoita kohtaamaan monenlaisia kulttuureja. Innostamme ja kannustamme kieliopintoihin – myös erikoisempiin kielivalintoihin.

Tärkeintä on yhteisen ymmärryksen rohkea etsiminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lingua mundin -webinaarissa Mari Laakso-Suutari haastattelee kirjailija Alexandra Salmelaa 23.5.2024 kello 14.00

Alexandra Salmelan kuvan on ottanut Milka Alanen. 23. toukokuuta kello 14.00 Lingua mundin -webinaarissa Alexandra Salmela kertoo omista se...