keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Monik ry parantaa maahanmuuttajataustaisten mahdollisuuksia menestyä Suomessa

 




Lingua mundin kävi tutustumassa tiistaina 3.10. Helsingin Itäkeskuksessa toimivan Monik ry:n tiloihin. Oppaana toimi Lingua Mundissa vaikuttava Mahmoud Mare, Monik ry:n pedagoginen koordinaattori. 


Monik ry on maahanmuuttajanuorten perustama kansalaisjärjestö. Järjestön tavoitteena on parantaa maahanmuuttajataustaisten mahdollisuuksia menestyä Suomessa sekä lisätä mielekästä vuorovaikutusta eri kansalaisryhmien välillä.


Monik ry:n tärkein toimintamuoto on lähi- ja etäopintoja yhdistän AVO-mallin periaatteilla toimiva Opintopiste. AVO (avustettu oppiminen) on Monik ry:n ja Otavian kehittämä uusi peruskouluopiskelun malli, jossa suoritetaan peruskoulun päättövaiheen opinnot verkossa osana opiskeluryhmää, jota johtaa samaa äidinkieltä puhuva lähitukihenkilö. 


Malliin osallistuminen ei vaadi aiempia opintoja, vaan kaikki AVO-oppilaat valitaan lähtötasotestin perusteella. Opintojen tavoitteena on saada peruskoulun päättötodistus. Opintojen suorittamisen ihanneaika on kaksi vuotta ja opiskeluryhmä kokoontuu Itäkeskuksessa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Torstaisin ja perjantaisin järjestetään etäopiskelua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lingua mundin -webinaarissa Mari Laakso-Suutari haastattelee kirjailija Alexandra Salmelaa 23.5.2024 kello 14.00

Alexandra Salmelan kuvan on ottanut Milka Alanen. 23. toukokuuta kello 14.00 Lingua mundin -webinaarissa Alexandra Salmela kertoo omista se...